Turizmus és vendéglátás

Aki szeretné felfedezni a világot, utazni, új kultúrákat megismerni és emberekkel foglalkozni, továbbá érdeklődik a gasztronómia iránt, annak a turizmus-vendéglátás ágazatban való továbbtanulás kiváló lehetőséget biztosít.

A tanulmányok során a hagyományos magyar vendégszeretet fogalmát tartalommal töltik meg, ugyanakkor az üzleti tevékenység alapjait is elsajátíthatják.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

A turizmus és vendéglátás területén a tanulók korszerű, piacképes tudás birtokába jutnak, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek egyrészt iskolai, másrészt munkahelyi környezetben, nyelvet tanulnak. Piacképes szakmák elsajátításával a gazdaság egy olyan területén szereznek bizonyítványt, amely az ország gazdaságában húzóágazatnak számít, komoly karrierlehetőséget biztosítva a továbblépéshez is.

A végzett tanulók könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, hiszen a szakmaterületen belül a legkeresettebb szakmákat sajátítják el.

Választható szakmák:

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség
megszerzésével zárul.

A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából cukrászsüteményeket,
fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít.

 A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.

KOMPETENCIAELVÁRÁS
Kézügyesség,
esztétikai érzék, pontosság,
jó ízérzékelés, kreativitás,
jó problémamegoldó-, stressztűrő-, együttműködő képesség, rugalmas szervezőképesség,
nagy terhelhetőség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
・felveszi, rendszerezi a megrendeléseket;
・kiválasztja a szükséges alapanyagokat;
・kiszámítja a hozzávalók mennyiségét;
・árurendelést, készletgazdálkodást végez, számításaihoz szoftvereket használ;
・szakszerűen használja a cukrászati munkaeszközöket, gépeket, berendezéseket;
・betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszerbiztonsági előírásokat;
・csapatmunkában dolgozik és együttműködik a szakmai munkában résztvevőkkel;
・őrzi a hagyományos cukrászati termékkészítés tradícióját,
betartja a cukrászati termékek
receptúráját, készítési módját;
・nemzetközi cukrászati- és az aktuális trendeknek megfelelő termékeket készít;
・ alkalmi megrendelésekre a megrendelő kívánsága szerint esztétikus, ötletes díszmunkákat készít;
・ fagylaltokat főz és fagyaszt;
・ csokoládéból bonbonokat, díszeket készít;
・folyamatosan képezi magát;
・idegennyelvű szakmai anyagokat olvas alapszinten, törekszik a nemzetközi trendek
megismerésére.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai
érzéküket és kreativitásukat.
Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.

Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

 A panziós-fogadós feladatai rendkívül szerteágazóak, hiszen a szakma óriási fejlődésen ment és megy keresztül napjainkban is.

A szakma szépsége, hogy a turizmus szereplőinek
igényeit szolgálja ki.
 A panziós-fogadós óriási felelősséggel van felruházva, hiszen rendkívül sok feladatot kell egy személyben ellátnia.

KOMPETENCIAELVÁRÁS
Széleskörű tájékozottság,
jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, vendégszeretet, szervezőképesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ
üzemelteti a vendéglátóhelyet;
・ marketing tevékenységet végez;
・ vendégekkel, partnerekkel kapcsolatot tart;
・karbantartásokat biztosít;
・ ügyel a vendéglátóhely környezetére;
・vendégek számára programokat szervez;
・ logisztikai feladatokat lát el;
・ irányítja, szervezi és értékeli a munkatársak munkáját;
・ kapcsolatot tart más szolgáltatókkal, más szállásadókkal partneri viszonyt kialakítva működteti a vendéglátó egységét.

Ajánlott minden fiatal számára, aki a vendéglátásban találja meg azokat a kihívásokat, amelyek érdeklik. Szereti a vendégeket, a turisztikai vendéglátó tevékenységet hosszú távra tervezi.

Intézményünkben a diákok rangsorolása a tanulmányi eredmények alapján történik.

A gyakorlati helyet az iskola biztosítja.

Nemzetközi szakmai gyakorlatok Franciaországban, Spanyolországban, Cipruson.
Minden jelentkező számára ingyenes kollégiumi elhelyezést tudunk biztosítani.

Telefon: 47/523-340
 
E-mail: georgikon.saujhely@gmail.com

3980 Sátoraljaújhely,Kossuth Lajos utca 26.

Érdeklődni az iskola titkárságán és e-mail-ben lehet.

Scroll to Top